Uniunea Europeană va continua să sprijine modernizarea învățământului profesional tehnic

DSC_0810-minO nouă ședință a Comitetului de Conducere a Proiectului UE de Asistență Tehnică pentru reforma Învățământului Profesional Tehnic (ÎPT) s-a desfășurat marți, 28 februarie, la Ministerul Educației. La ședință a participat conducerea Ministerului Educației, Reprezențanții Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Proiectul de Asistență Tehnică al UE, precum și reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Economiei, Cancelariei de Stat, Centrului Republican de Dezvoltare a Învățământului Profesional, Comitetele Sectoriale și alte instituții din domeniul ÎPT.

Scopul ședinței a fost de a efectua o trecere în revistă a principalelor realizări ale reformei ÎPT, cu accent pe sprijinul acordat în cadrul Proiectului de Asistență Tehnică al UE în a doua jumătate a anului 2016, precum și activitățile planificate pe parcursul anului curent.

(mai mult…)

Instituțiile de învățământ profesional tehnic vor avea un Manual de autoevaluare a calității

1-minUn nou atelier de lucru pentru revizuirea și completarea Manualului de autoevaluare a calității educației în instituțiile de învățământ profesional tehnic s-a desfășurat vineri, 17 februarie, la Chișinău. La eveniment au participat manageri și cadre didactice de la Centrele de Excelență, colegii, școli profesionale, precum și experți independenți în domeniul calității și reprezentanți ai Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional (ANACIP).

La deschiderea atelierului de lucru, Silviu Gîncu, Șef Direcție ÎPT la Ministerul Educației, s-a referit la procedurile tehnice de organizare a procesului de asigurare a calității în școli.

(mai mult…)

REQUEST FOR PROPOSAL (RFP) – Publication reference: VET Communication Campaign-2017

REQUEST FOR PROPOSAL (RFP)

Publication reference: VET Communication Campaign-2017

19 January 2017

EU TA Project “Support for VET Sector in the Republic of Moldova”, implemented by GOPA Consultants

EuropeAid/133700/C/SER/MD/12

Wishes to invite you to submit a proposal for

the selection of PR Agency to assist the Ministry of Education in producing audio-visual, printed and digital communication materials on Vocational Education and Training (VET)

(mai mult…)

Managerii din învăţământul profesional tehnic și-au îmbunătățit competenţele privind organizarea stagiilor de practică pentru elevi

image6-minUn atelier de lucru pentru dezvoltarea competenţelor managerilor instituţiilor de învăţământ  profesional tehnic (ÎPT) în domeniul organizării stagiilor de practică pentru elevi s-a desfăşurat joi, 15 decembrie 2016, la Chişinău. Atelierul cu genericul Competențe relevante prin prisma strategiilor de practică ale elevilor din ÎPT este ultimul modul dintrun program complex de instruire a managerilor, organizat de Ministerul Educaţiei, cu sprijinul Proiectului de Asistenţă Tehnică al Uniunii Europene.

La atelier au participat 26 de manageri ai instituţiilor de ÎPT din republică. În deschiderea atelierului de lucru, Sergiu Harea, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a RM, s-a referit la importanța acestui aspect pentru buna organizare a procesului de instruire în instituțiile ÎPT și apropierea de necesitățile pieței muncii.

(mai mult…)